Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Optreden Flamenkika in de Jerusalemkerk

12 mei 2019 | 15:15 - 17:00

Spetterend Flamencofeest in de Jeruzalemkerk

Flamenco: dat is een zinderende combinatie van warmbloedige muziek en wervelende dans. Op het Flamencofeest op zondag 12 mei in de Jeruzalemkerk in Amsterdam-West is dit te zien en te horen in een wel heel bijzondere combinatie: met zangeres Erminia Fernández Córdoba, gitarist Arturo Ramón, flamencodanseres Kika en – last but not least – dirigent Ed Spanjaard zoals weinigen hem kennen: als gepassioneerd flamencodanser.
Op het programma staan improvisaties en muziek en choreografieën in uiteenlopende stijlen uit verschillende streken van Andalusië. Aanvang 15.15 uur.

Flamenco
Flamenco is een warmbloedig muziekgenre met ingewikkelde ritmes en uitbundige muzikale versieringen. De muziek vormt een twee-eenheid met de gelijknamige, wervelende dans, waarbij de dansers zichzelf begeleiden met ritmisch vingerknippen of klappen.

Uitvoerenden
Erminia Fernández Córdoba studeerde Latin zang aan het Rotterdams Conservatorium en treedt al ruim 15 jaar op als ongeëvenaarde flamencozangeres. Onder meer met Het Internationaal Danstheater, Het Brabants Orkest, Het Metropole orkest en De Uitdaging.

Arturo Ramón studeerde klassiek gitaar aan het conservatorium van Den Haag en flamencogitaar aan het Rotterdams conservatorium. Hij treedt op als sologitarist, begeleider van flamencozang en -dans en bij theatervoorstellingen. Tussen 2012 en 2015 werkte hij mee aan De Uitdaging met onder anderen Erminia Fernández Córdoba, Ernst Daniël Smid, Carlos Denia en Tania Kross.

Kika studeerde moderne dans en dansexpressie aan de Rotterdamse Dansacademie en legde zich daarna in Madrid toe op flamenco. Zij werkt daarbij graag samen met onder meer latin- en jazzmuziek en moderne dans. Kika is danseres, choreografe en docent dans.

Ed Spanjaard, bekend als dirigent van onder meer het Nieuw Ensemble en het Orkest van het Oosten en gastdirigent van talloze buitenlandse orkesten, raakte rond zijn 40e in Zuid-Spanje geboeid door het ‘ritme in de mens’. ‘Elke tapasverkoper daar kan die rare ritmes en tegenritmes moeiteloos uitvoeren op een manier waarop menig slagwerker hier een puntje kan zuigen.’ Terug in Amsterdam nam Spanjaard dansles en inmiddels heeft hij met zijn eigen flamencogroep heel wat dansschoenen versleten.

Wat, waar en wanneer
Jeruzalemkerk, Jan Maijenstraat 14, 1056 SG Amsterdam
Zondag 12 mei om 15.15 uur
Toegang € 15,00 online via klassiekemuziek.nl Aan de deur van de kerk: € 17,50

Stichting Philomela
Het Flamencofeest is een productie van stichting Philomela. Philomela produceert concerten op het snijvlak van verschillende kunstsoorten en maakt klassieke muziek toegankelijk voor een breed publiek.
Flamencofeest is het zesde concert in Philomela’s serie Klassiek in West.

Klassiek in West
De serie Klassiek in West biedt acht heel verschillende concerten, steeds met (klassieke) muziek als basis. Alle concerten zijn op zondagmiddag om 15.15 uur in de Jeruzalemkerk, Jan Maijenstraat 14.

Klassiek in West wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, het VSB-fonds en de gemeente Amsterdam.

Gegevens

Datum:
12 mei 2019
Tijd:
15:15 - 17:00
Soort:
Niveau:
Site:
http://www.philomela.nl/agenda/

Organisator

Stichting Philomela
Telefoon
06 489 165 03
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Jerusalem-kerk
Jan Maijenplein 14
Amsterdam-West,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie