Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Alegrías – beginners(-plus)

18 september 2019 | 18:30 - 19:30

€125

techniek

Vanwege de Corona-crisis zijn de flamencolessen voorlopig tot en met 6 april 2020 gecanceld.

Tangos en Alegrías voor beginners(-plus)

In het eerste Blok (we sluiten af op 29 jan) hebben we gewerkt aan een leuk stukje Tangos: sensueel en stevig geaard. Daarin kwamen we al van alles tegen: voetenwerk, armen, klappen, luisteren… heel flamenco!

In Blok II, vanaf 12 februari, gaan we beginnen met Alegrías: een compás (maat) van 12 tellen. Een nieuwe wereld. Voor flamenco een veel gedanst ritme. Alegrías komt uit Cádiz en betekent vrolijkheid. Zon, zee…. flaneren op de boulevard… Het is een dans waarin je koket en sensueel kunt zijn, waarbij een knipoog niet misstaat. Het compás neemt je mee in een dynamische en afwisselende choreografie waarin echt álles van flamenco aan bod komt. Dus mooie armen, palmas, leuk voetenwerk en een mooie ‘silencio’ (een langzaam deel, een soort adagio). We eindigen kort in een snellere Bulerías. ¡Vámonos a Cádiz!

Instromen in Blok II is mogelijk als je al een beetje les-ervaring hebt of zin hebt om extra te oefenen. Het dansen ‘por Alegrías’ is voor iedereen nieuw in deze groep, die vanaf september bezig is. Aan het eind van de les herhalen we de Tangos die we ingestudeerd hebben in Blok I.

Zorg voor schoenen met een stevige hak. En voor de dames: het liefst een lange rok. De schoenen zijn echter het belangrijkst. Laarsjes voldoen vaak ook.

Planning Blok 2 heeft wederom 8 lessen. Er is om de week les in Duende. We starten woensdag 12 februari. De andere lesdagen zijn: feb 26, maart 11 en 25, april 8 en 22 en mei 20 en 27 (NB).

Lesprijs hele cursus €125. €5 korting als je betaling (€120) vóór 3 februari op de rekening van Flamenkika staat: NL 44 TRIO 0390 2885 43. Je kan in Blok II ook losse lessen (of een proefles) volgen à €17. Je betaalt dan het liefst contant of per PIN, voorafgaand aan de les.

Jaarafsluiting op 7 juni in het Pleintheater theater in A’dam.

Gegevens

Datum:
18 september 2019
Tijd:
18:30 - 19:30
Kosten:
€125
Soort:
Niveau:

Organisator

Flamenkika
E-mail
kika@flamenkika.com

Locatie

Café Duende
Lindengracht 62
Amsterdam, 1015 KJ Nederland
+ Google Maps