Lesinhoud

Alegrías – halfgevorderd Amsterdam

Alegrías is met zijn 12/8 maat een echte flamencovorm met verschillende delen. Daardoor verander je snel van sfeer. Je zal deze dans ervaren als elegant en tegelijkertijd pittig, humorvol en stijlvol. Kika maakt de alegrías af met een Bulerías de Cádiz.

Tangos/alegrías – Beginners Amsterdam

een vervolg op de Introductieworkshop. Een wekelijkse les, waarin zowel ’tangos’ als ‘alegrías’ ingestudeerd wordt. Zo maak je meteen kennis met twee flamencoritmes. Je techniek wordt versterkt, je gaat verder met voetenwerk en je gaat aan houding, presentatie en gevoel werken. De gitarist en de zang van Kika nemen je mee  en brengen je volop aan het dansen.

Bulerías – halfgevorderd Dordrecht

Feestvorm bij uitstek die vaak als climax wordt gebruikt om andere, stevigere dansvormen als Alegrías en Soleá mee af te sluiten. In deze cursus gaan we in op de geheimen van de Bulerías. Zowel als vaste choreografie als in improvisatie. Je krijgt veel houvast, waardoor je inzicht in de flamencochoreografie enorm toeneemt. Erg aanstekelijk!

Petenera – gevorderd Amsterdam

Petenera, een dramatische zangvorm met een ‘verhaal’, wordt ook gedanst in 12/8. Je wordt uitgenodigd je met je hele lichaam uit te drukken, Kika’s stokpaardje. Het voetenwerk is vergelijkbaar met dat van guajiras.

Sevillanas – zmr workshop 2016

Puur dansplezier: je danst in tegenstelling tot de normale flamencoles samen! De dans is in gedeelten te leren, maar het is het leukst om de vier ‘coplas’ achter elkaar te leren. Dat kan in 5 workshopdagen. Sevillanas is veel minder technisch dan een ‘gewone’ flamencoles. Je hoeft geen flamencoschoenen te dragen, maar het liefst wel schoenen met een stevige hak. De Sevillanas-workshop is bedoeld voor beginners in de flamenco of mensen die al langer flamenco dansen en speciaal de Sevillanas willen leren. Dan kan je op élk Sevillanasfeest met iedereen dansen!

Tangos – midden Dordrecht

Tangos is net als bulerías een feest-vorm, waarin vaak geïmproviseerd wordt. In deze cursus echter maakt Kika een choreografie. Tangos is heel erg ‘groovy’ en er zal veel nadruk gelegd worden op dynamiek. 100% dansplezier!

Techniek /swingen – zmr workshop 2016

De basis van de techniekles is een fysieke training: er wordt een balans gezocht tussen kracht en snelheid, controle en loslaten, compactheid en souplesse. Er is veel aandacht voor een goede houding en mooi en tegelijkertijd snel voetenwerk. Daarnaast werken we elke les aan verschillende stukjes choreografie. Tezamen met muzikaliteit komen we zo aan echt dansen toe: swingen in flamenco! Voor deze workshop heb je minimaal 3 jaar leservaring nodig.